Parcul Văcărești - prezentare si video 4k

 Parcul Natural Văcăreşti - ca urmare a semnalării existenței unui număr impresionant de specii de păsări, dintre care unele rare și a unei îndelungate documentări fotografice, în 2012 s-a constituit o echipă de specialiști în arii protejate – oficializată mai târziu ca Asociația Parcul Natural Văcărești – ce și-a asumat misiunea înființării parcului natural.

În urma unui proces minuțios de documentare, echipa Asociciației Parcului Natural Văcărești întocmește documentația necesară propunerii de înființare a ariei naturale protejate, studiul de fundamentare științifică necesar obținerii avizului Academiei Române. Aceasta din urmă a recunoscut valoarea deosebită a biodiversității locului, însă inițial a exprimat rezerve legate de suprafața restrânsă a parcului, de 184 de hectare, aparent cu mult mai mică decât a altor parcuri naturale din România. În luna mai 2013, Comisia Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Românei avizează favorabil înființarea Parcului Natural Văcărești, care a fost înființat prin HG nr.349/2016. Zona se află în proprietatea Ministerului Mediului prin Apele Române și este adminitrată de Asociația Parcului Natural Văcărești.

via Primăria Sector 4 - Strategia de Dezvoltare Locală a Sectorului 4 pentru perioada 2020-2024 - obiective turistice naturale




Comentarii