Ce oraş, ce lume, ce viaţă! Nici să salvezi o pisică nu mai merge


nu. nu-l mai găseşti pe stradă, în ploaie, în frig, tremurînd. şi tu să-l iei acasă. să ai şi tu pisoiul tău pe de o parte, dar să îl salvezi şi pe el de la o viaţă grea, de câine, pe de altă parte.

nu. azi, dacă vrei neapărat un pisoi, te rogi de toţi cunoscuţii să verifice prin cartierele lor: nu cumva s-a văzut aşa ceva, nu cumva a fost semnalată prezenţa vreunui animal mic, frumos, mierloind la colţ de stradă? şi dacă, în sfârşit, subiectul a fost identificat şi te-a sunat cunoscutul binevoitor, te duci atunci, urgent, laşi totul baltă că ştii foarte bine ce pierzi. pentru pisoiul ăla, cobori de două ori în subsolul blocului, a doua oară cu poteră după tine şi multe lanterne. sunt patru pisoi, dar nu stai să alegi, pe care îl prinzi primul, cu ăla pleci acasă. pe urmă vezi că e chiar frumos şi în minte îţi vin cuvinte ca "exemplar", "tofeu" "marea reuşită". abia mai târziu, când rememorezi totul, apare şi ideea că, de fapt, tu n-ai salvat pisica aia, ai vânat-o. bine că n-a fost nevoie s-o şi hăituieşti ca lumea.

şi atunci, de unde ideea că tu nu cumperi pisici, că tu mai bine le iei din stradă, că asta te face să te simţi mai bine, că iete, ai făcut o faptă bună: plângea săracu' în ploaie şi mi s-a făcut milă şi l-am luat acasă. nu mai merge, nu mai e de actualitate. cumperi pisici, frumos, civilizat, de la supermerket. sau te opreşti undeva la mijloc între cele două şi alegi să le vânezi.

Comentarii

  1. sa nu uitam de anuntul de mai devreme cu Pisici de dat! Mai facem Cat Hunting prin subsolul blocului si pentru fratiorii tigrului in cauza.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu